Webwinkels

Zorg dat je het juiste deurbeslag kiest als je deze gaat vervangen

Het kan zijn dat je interieur niet meer naar je smaak is of dat je toe bent aan een verbouwing, wat de reden ook mag zijn; deurbeslag is belangrijker dan je denkt. Het geeft namelijk een finishing touch als je de juiste kiest in jouw interieur. Vele malen per dag hebben we het product in handen, maar toch besteden we weinig aandacht aan zijn plekje in het interieur. Vaak zijn we druk met de keuken, meubelen, muren, vloeren maar de deurklinken worden deels vergeten. Dat is ontzettend zonde want het kan zoveel met je interieur doen en maakt tot in detail de uitstraling af en geeft een professionele feeling als je de juiste kiest. 

Wat verstaat men onder deurbeslag? 

Andere woorden voor deurbeslag zijn deurkrukken, deurklinken en alles wat met de hendels te maken heeft op deuren en kasten om ze te laten functioneren. Doordat je op de bank zit of op de eetkamerstoel zit valt binnendeurbeslag meer op dan je in eerste instantie zou denken. Door middel van een eenvoudige aanpassing kun je dus jouw interieur ook in het beslag op de deuren doortrekken. 

Hoe kies je het juiste beslag op je deuren? 

Als je om je heen kijkt zie je overal deurbeslag. Want hoeveel deuren heb je in huis? De voordeur, de tussendeur, een achterdeur, vaak nog een toilet, badkamer, slaapkamer maar heb je ook gekeken naar andere type deuren? Kijk maar eens naar die losse kast in de kamer, of de keukenkastjes en wat dacht je van de kast in de badkamer? Overal zit er deurbeslag op en dat is waarschijnlijk meer dan je in eerste instantie zou denken. Hoe leuk is het dan als je de sfeer doortrekt in je hele woning? 

Over smaak valt nog steeds niet te twisten, of het nu gaat over deurbeslag of over je gehele interieur. Vaak heb je wel voor ogen wat je niet mooi vindt, maar kun je omschrijven wat je wel mooi vindt? Schrijf het desnoods op en zorg dat je een lijstje hebt met wat je wel wil en wat je niet wil. Ga je voor landelijk of een trendy look? Of kies je dit keer juist voor barok of modern? Als je moderne meubels neer zet met strakke lijnen, dan is het gek om een barok beslag op de deuren erbij te plaatsen. Dat ziet er dan gewoon gek uit, zeker als je dit door de hele woning heen trekt. 

Als je op zoek gaat naar deurbeslag heb je meer vrijheid dank je denkt, er zijn namelijk zoveel soorten, maten, modellen en kleuren die je kunt kiezen. Zodra je begint kun je het beste eruit filteren wat je absoluut niet wilt en zo mogelijkheden één voor één afstrepen. Kijk niet alleen in de fysieke winkels want die hebben vaak een beperkt aanbod. Online zijn er vaak meer mogelijkheden. Tijd besteden aan een gedegen zoektocht zal zich echt lonen en je interieur af maken.