Webwinkels

Zo voeg jij een industrieel dressoir toe aan jouw woonkamer, keuken of hal

Een industrieel dressoir is een mooi meubelstuk om toe te voegen aan de ruimte. Het voordeel van een dressoir met een industriële look is dat het een stoere touch geeft aan jouw interieur, terwijl het je ook meer opbergruimte geeft. In plaats van dat jij veel geld uitgeeft aan allerlei verschillende accessoires die een industriële indruk geven, is het een effectievere manier om te kiezen voor een industrieel dressoir wat jij aan jouw woonkamer, keuken of hal toevoegt. In dit artikel hebben we een aantal tips op een rijtje gezet, zodat jij de industriële look het beste toevoegt aan jouw interieur.

Waarom kiezen voor een industrieel dressoir?

Wanneer het tijd is om jouw interieur om te gooien, is het tijd om slim te denken. Om te voorkomen dat jij al jouw meubels bij het grofvuil zet en alles opnieuw moet kopen, is het vaak veel slimmer om te werken met wat je al hebt. Maak een selectie aan meubels waar jij graag vanaf wilt en kies de meubels die jij graag wilt behouden. Aan de hand van deze selectie kom je te weten welke meubelstukken je opnieuw moet inslaan. Een dressoir is een betaalbaar en effectief meubelstuk om te vervangen naar een industrieel dressoir. Dit komt omdat een industrieel dressoir een stuk goedkoper is dan een gehele nieuwe bank. Bij Eigentijds hebben ze verschillende industriële dressoirs beschikbaar. De een is volledig metaal terwijl de ander juist enkele houten details heeft.

Verschillende industriële materialen

De industriële look is op allerlei verschillende manieren te verwerken in de ruimte. De een kiest ervoor om een vloer uit te kiezen die past bij deze look, de ander laat de bakstenen muur zoals hij is en daarnaast kiezen sommigen ervoor om veel natuurlijke materialen te vervangen met staal. Staal is wellicht een van de meest gebruikte materialen in deze look. Het staal wordt verwerkt in een industrieel dressoir door middel van stalen knoppen, stalen poten of metalen kastjes. In sommige gevallen wordt het staal gecombineerd met hout, zodat het een warm uiterlijk behoudt. Een industrieel dressoir is ook verkrijgbaar in een volledig metaal design. Zorg in dit geval dat je een aantal accessoires toevoegt die een contrast geven aan het staal. Denk bijvoorbeeld aan planten, houten voorwerpen of andere accessoire met warme kleuren.

Investeer in een kwalitatief meubelstuk

Alle industriele meubels hebben een bepaald prijskaartje. Hoe verleidelijk het soms ook lijkt om een meubelstuk te kopen van een lage prijs, is het vaak beter om te kiezen voor de betaalbare middenweg. Een industrieel dressoir met een extreem laag prijskaartje is wellicht niet gemaakt met heel kwalitatief materiaal. Het is zonde om een meubelstuk te komen wat enorm gevoelig is voor krassen en deuken. Investeer, in plaats daarvan, in een meubelstuk wat iets meer kost. Je krijgt hier echter op de lange termijn veel meer voor terug. Het industrieel dressoir zal jarenlang meegaan, zal bestendig zijn tegen schade en zal makkelijk te onderhouden zijn.