Webwinkels

Zelfborende schroeven kopen kan gemakkelijk online

Ben je veel aan het klussen en krijg je regelmatig een lamme arm van al dat schroeven? Met  zelfborende schroeven is dat probleem verleden tijd. Met dit type schroeven hoef je nooit meer eerst voor te boren en gaat schroeven soepel en zonder dat je er zware inspanning voor moet leveren. Op deze manier wordt klussen een stuk makkelijker en ben jij nog sneller klaar. In dit artikelen leggen we je uit wat de voordelen zijn van schroeven die zichzelf in het materiaal boren, gaan we in de op verschillende soorten die er zijn en hun specifieke kenmerken. Daarnaast leggen we uit voor welke materialen de schroeven te gebruiken zijn.

Wat zijn zelfborende schroeven?

Het grote voordeel van zelfborende schroeven is dat je niet hoeft voor te boren. Dat wil zeggen dat je niet eerst een gaatje hoeft te maken zodat de schroef erin kan. Schroeven die zelf boren hebben een spitse, scherpe punt die moeiteloos in het te boren oppervlak gaat en al tijdens het schroeven een gat maakt. Dot soort schroeven noemen ze ook wel zelftappers. Ze zijn ontwikkeld om het de klusser makkelijker te maken. Het enige dat je nog hoeft te doen is de plek te markeren waar je wilt schroeven en de rest gaat vanzelf. Je draait de schroef zonder moeite met de hand of een schroefmachine in het oppervlak en klaar is kees.

Soorten zelfborende schroeven

Op het gebied van schroeven die geen voorboren meer nodig hebben zijn er verschillende varianten te krijgen. Er zijn schroeven die geschikt zijn voor hout en die geschikt zijn voor glas. We leggen in dit artikel de werking uit van de meest voorkomende 3 soorten: scharnierschroeven, glaslatschroeven en tellerkopschroeven. Zo weet je welke schroef je het beste kunt gebruiken voor jouw klus!

Scharnierschroeven

Zoals de naam al impliceert vallen scharnierschroeven onder de categorie zelfborende schroeven die uitermate geschikt zijn voor het schroeven van scharnieren. De kop van een scharnierschroef is kleiner gemaakt dan het geval is bij standaard  schroeven. Dat heeft als voordeel dat de schroef netjes verzinkt in het scharnier. Dat ziet er mooi en professioneel uit. Deze schroeven kunnen overweg met vrijwel alle soorten hout. Wij raden dan ook aan om ze niet voor andere materialen te gebruiken om teleurstellingen te voorkomen.

Glaslatschroeven

De zelfborende schroeven die onder de noemer glaslatschroeven bekend staan worden vooral gebruikt om glaslatten vast te schroeven. Onder de kop van deze schroeven zijn speciale freesribben gemaakt om splijting te voorkomen als je een glaslat gaat schroeven. Door de zelf schroevende kwaliteiten van de schroeven schroef je moeiteloos een glaslat stevig vast.

Tellerkopschroeven

De zelfborende schroeven met de naam tellerkopschroeven zijn ook geschikt voor met name hout en kennen veel varianten. Je kunt ze in allerlei maten krijgen. Deze schroeven maken gebruik van speciaal schroefdraad zodat het schroeven een fluitje van een cent wordt. Doordat tellerkopschroeven schacht ribben hebben komt er geen spanning te staan op het hout bij de bovenkanten van de schroeven. Dat maakt de schroeven sterker en vermindert de kans op splijten.

 

Koop jouw zelfborende schroeven gemakkelijk online bij  Helix Schroeven – verdraaid goed.