B2C

Tips Curaçao vakantie leuke plaatsen en activiteiten

Curaçao, gelegen in de Benedenwindse Antillen, is een populaire Caribische eilandbestemming. Dit prachtige eiland heeft een etnisch-culturele mix van mensen uit het Caribisch gebied, Afrika, Zuid-Amerika en Europese naties. Er zijn hier veel dingen te doen, waaronder strand- en watersporten, plaatsen van historische betekenis en de heerlijke Curaçaose keuken. Als dit jouw eerste reis naar dit zuidelijke eilandparadijs is, vindt je hier een lijst met dingen die je op Curaçao moet doen.

Bekijk het uitzicht op de Handelskade vanaf de Koningin Emmabrug

Maak een wandeling over de ‘Swinging Old Lady’, genoemd naar een Nederlandse koningin. Deze drijvende brug is in 1888 vernoemd naar Koningin Emma. Deze brug zwaait open om schepen de St. Annabaai in te laten varen en verbindt de Willemstadse wijken Punda en Otrobanda.  Wanneer je aan de Punda-kant van de brug bent, ziet u een prachtig uitzicht op de kleurrijke historische gebouwen van de Handelskade.

Bekijk verbazingwekkende straatkunst

Maak een tour langs de opmerkelijke straatkunst van Willemstad met Art Now Tours. Tijdens de zeer populaire Punda Art Walk tour op zaterdag, krijgt u ook de kans om een aantal van de lokale kunstenaars en ontwerpers achter de kunst te ontmoeten. De gidsen geven veel inside informatie over de lokale kunstscene.  Voor of na jouw kunsttour kunt u rondkijken en lokaal gemaakte sieraden, handwerk en andere lokaal gemaakte producten kopen in de winkels in de buurt.

Tip: Autoverhuur Curacao | Auto Huren Curaçao | Autohuur Ieder Budget

Leer meer over de Afrikaans-Caribische geschiedenis

Bekijk de grootste collectie Afrikaanse artefacten in het Caribisch gebied in het Kura Hulanda Museum. Hier kunt u genieten van de openlucht beeldentuin en de uitgebreide geschiedenis en artefacten van vele West-Afrikaanse naties bekijken. Het museum biedt ook rondleidingen in vele talen die gasten op afspraak kunnen maken. Het Kura Hulanda Museum is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Probeer de plaatselijke keuken bij Marshe Bieu

Breng een bezoek aan Marshe Bieu, de Oude Markt om de heerlijke Curaçaose keuken te proeven. In dit openluchtrestaurant kunt u verse vis of kip proeven en kopen, geserveerd met groenten en grote porties rijst, bakbananen en salade. Dit uitstekende eten wordt geserveerd door lokale verkopers tegen betaalbare prijzen. De markt heeft ook veel tafels om buiten te eten, of je kunt jouw overheerlijke eten meenemen.

Bekijk het plattelandsleven in Kas di Pal’I Maishi

Wie op vakantie graag de lokale cultuur proeft, moet op Curaçao zeker een bezoek brengen aan Kas di Pal’I Maishi. Het eiland Curaçao is een Nederlandse kolonie met meerdere etniciteiten. De lokale bevolking op het eiland bestaat uit ongeveer 150.000 mensen die Papiamento spreken. Deze creoolse taal bevat een mengeling van vele andere talen waaronder Engels, Arawak, Spaans, Nederlands, Portugees, plus enkele Afrikaanse dialecten.

Tijdens uw bezoek aan Kas di Pal’I Maishi zult u zien hoe zwarten tot halverwege de 20e eeuw op het platteland van Curaçao leefden. Dit adobe huis bewaart de onderschatte erfenis van de tot slaaf gemaakte Afrikanen die hier vele jaren geleden leefden.

Haal een natuurlijke remedie bij Curaçaos kruidenvrouwtje

Zowel de lokale bevolking als de toeristen komen naar de Dinah Veeris Kruidentuin voor hun holistische gezondheidsbehoeften. Tijdens jouw bezoek kun je haar tuinen verkennen en de meer dan 300 plantensoorten bekijken. In de tuin kunnen gasten een grote verscheidenheid aan immuniteitsverhogende theeën en tonics kopen die lokaal worden verbouwd. Eigenaresse Dina Veeris noemt haar tuin Den Paradera, wat “de plek waar je je thuis voelt” betekent. Deze naam is afkomstig van de plaatselijke Parguiri Indianen, die deze kruiden in het verleden aan de oostkant van het eiland hebben gekweekt.

Koop prachtige geschenken en souvenirs bij Serena’s Art Factory

Koop een chichi, een rondborstig en kleurrijk beeldje van een Caribische koningin. In Serena’s Art Factory kunt je je eigen chichi-beeldje kopen als aandenken aan uw bezoek aan Curaçao. Dit unieke beeldje is gemaakt door Serena Israel, eigenaresse van de kunstfabriek. De beeldjes zijn er in verschillende maten en patronen, maar je kunt ook een workshop volgen en jouw eigen chichi ontwerpen. Serena’s Art Factory is de plek waar liefde in alle kleuren komt!