B2C

Tattoo laten verwijderen: houd hier rekening mee

Het verwijderen van tatoeages met een laser is de populairste methode geworden om tatoeages te verwijderen. Of het nu is omdat je spijt hebt van die tatoeage die je kreeg in de voorjaarsvakantie toen je 18 was of omdat je een bepaalde baan wilt, het verwijderen van tatoeages met laser is de beste methode om te helpen. Hier zijn enkele dingen die je moet weten die het aantal sessies en het succes voor het vervagen van je tatoeages kunnen beïnvloeden.

Welke factoren beïnvloeden het tatoeage verwijderingsproces?

Elke tatoeage is anders, en dus ook elke tatoeage verwijdering. Hoewel er geen eenduidig antwoord is op het aantal sessies dat nodig is om volledig van die ongewenste tatoeage af te komen, zijn er wel een aantal factoren die invloed kunnen hebben op de voortgang van je laser tattoo verwijdering:

Immuunsysteem

Je immuunsysteem speelt een grote rol in het tatoeage verwijderingsproces. Omdat je lichaam de inktdeeltjes afbreekt nadat ze met laser zijn behandeld, hangt de snelheid waarmee de inkt wordt afgebroken af van ieders unieke immuunsysteem. Factoren zoals sporten, water drinken en stofwisseling kunnen een rol spelen in hoe je tatoeage wordt afgebroken. Zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft om de deeltjes door je systeem te laten bewegen.

Plaatsing

Gebieden zoals de boven- en onderrug, nek of gezicht die een groter aantal bloed- en lymfeklieren hebben, reageren meestal sneller op behandeling. Tatoeages op de benen, voeten of handen zijn meestal meer resistent tegen behandeling en hebben meer sessies nodig om volledig verwijderd te worden.

Kunstenaar

Vaak, als je naar een gerenommeerde tatoeëerder gaat, zorgen zij ervoor dat je huid geen littekens krijgt als je getatoeëerd wordt. Maar wanneer mensen thuis of bij minder ervaren mensen een tatoeage laten zetten, kan dit leiden tot meer littekenvorming. Wanneer het gebied van een tatoeage littekens vertoont, kan het moeilijker zijn om de inkt te verwijderen omdat deze dieper onder de huid zit.

Leeftijd

De leeftijd van de tatoeage is ook een belangrijke factor om te overwegen. Als een tatoeage ouder is, zal de inkt minder levendig zijn dan die van een nieuwere tatoeage, wat betekent dat er minder verzadigde kleur te verwijderen is, waardoor het proces sneller verloopt.

Tip: Tattoo laten verwijderen? Dé specialist zit in Rotterdam!

Kleur

In het algemeen is zwarte inkt voor lasers minder moeilijk te verwijderen. Verrassend genoeg zijn kleuren als blauw, groen, wit, geel, oranje en rood, zelfs als ze vervaagd zijn, een grotere uitdaging.  Professionele ervaring, samen met het gebruik van de beste technologie, zal zorgen voor de beste resultaten op deze moeilijke kleuren.

Laser

Bij het kiezen van een faciliteit voor tatoeage verwijdering, zorg ervoor om te informeren naar het type laser dat wordt gebruikt. Bepaalde lasers missen het vermogen, de snelheid en de veelzijdigheid om inktdeeltjes effectief en veilig af te breken.

Aangezien elke tatoeage anders is, is er geen 100% definitief antwoord op hoeveel sessies uw ongewenste tatoeage verwijderd zal moeten worden.