B2C

Oude Appenboom kopen, waar koop je die?

Informatie over oude appelbomen

Net als oude perenbomen hebben oude appelbomen gediend als productiebomen van fruittelers. Door de jaren heen zijn de jaaropbrengsten iets teruggelopen, waardoor kwekers er de voorkeur aan geven een nieuwe boom te planten. Oudere appelbomen zijn “klaar” om uit de grond te worden getrokken voor een tweede leven, wellicht in uw tuin. Elke oude appelboom is uniek. Bij Oude-Fruitbomen hebben wij een ruim assortiment laag en hoogstam appelbomen.

Snoeien en verzorgen van oudere appelbomen

De unieke vorm van de oude appelboom is door de jaren heen al gemaakt, er hoeft niets meer aan gedaan te worden. Het enige wat je elk jaar nog hoeft te doen, is de knoppen van het vorige seizoen snoeien. Dit mag je het hele jaar doen, dus ook in de winter. De winterperiode is hier uitermate voor geschikt. Doordat de bladeren al van de boom zijn gevallen, kan je heel goed zien waar je moet snoeien.

Laat de scheuten ongeveer 5 tot 10 cm vrij. Hoe meer knoppen, hoe meer appels je krijgt in de volgende bloeiperiode. Als je van plan bent om een oude appelboom in een pot te planten, moet je deze een keer per voorjaar voeden. Dit kan bijvoorbeeld Culterra zijn of koemestkorrels. Indien het echt nodig is,  kun je dit in ze zomer weer herhalen.

Een oude appelboom koop je bij Oude-Fruitbomen.nl

Bij oude-fruitbomen.nl zijn laagstam en hoogstam appelbomen in diverse maten verkrijgbaar. Omdat elke boom uniek van vorm is, worden ze niet online verkocht. Wij vinden dat je deze bomen zelf moet uitkiezen. Daarnaast staan ​​er enkele oude appelbomen in een dubbele U-vorm. Dit zijn meer algemene bomen die qua vorm vergelijkbaar zijn en online te koop zijn.