Webwinkels

Moet ik echt glaslatschroeven gebruiken?

Heb je wel eens gehoord van de glaslatschroef? Deze is speciaal gemaakt voor het vastzetten van glaslatten. Misschien vraag je je nu af of het echt nodig is om glaslatschroeven te gebruiken als je glaslatten gaat vastzetten. Het antwoord daarop is heel simpel. Ja dat heb je zeker. Want als je gewone schroeven gebruikt is de kans groot dat je daar achteraf spijt van krijgt. Het bevestigen van glaslatten vraagt aandacht en een speciale schroef. Waarom dat zo is dat vertellen we je graag in dit artikel.

Niks moet natuurlijk

Je moet niks natuurlijk. En ook al roepen wij heel hard dat je glaslatschroeven moet gebruiken als je met glaslatten aan de slag gaat. Uiteindelijk bepaal je zelf welke schroef je gebruikt. Toch raden we je echt aan om deze schroeven eens te testen. Je zult er geen spijt van krijgen. De schroeven worden ook gebruikt door professionele glaszetters en dat is niet voor niks. Wil jij klussen als een pro? Gebruik dan de schroeven die een pro ook gebruikt. Zo lever je kluswerk van goede kwaliteit en heb je lang plezier van je klus. Dus vergeef ons onze stellige manier van praten. We willen teleurstellingen voorkomen en je graag het juiste advies geven.

Gebruik glaslatschroeven als je  glas je lief is

Als je gaat werken met glas dan weet je dat je aan een breekbaar klusje begint. Als je de latten op het glas te stevig aandraait dan loop je de kans dat het glas breekt. Niet alleen moet je dan een hoop zooi opruimen, je kunt ook nog eens helemaal opnieuw beginnen. Om dat te voorkomen zijn de glaslatschroeven speciaal ontworpen. Deze schroeven zetten de latten stevig vast zonder dat ze een te grote druk uitoefenen op het glas. Als je deze schroeven gebruikt wordt het vastzetten van glas een fluitje van een cent. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het glas te zwaar belast wordt. Met gewone schroeven is het vastzetten van glas een hoop gedoe.

Makkelijk te verwijderen als het nodig is

Wat verder erg handig is aan glaslatschroeven is dat ze, ondanks dat ze goed vastzitten, makkelijk te verwijderen zijn als het nodig is. En ook dan doen ze dat zonder het glas te beschadigen. Het kan wel eens voorkomen dat je de latjes wilt vervangen of dat je om wat voor reden dan ook de schroeven eruit wil draaien. Dan is het fijn dat dat ook makkelijk kan en dat je je dan geen zorgen hoeft te maken over schade aan het glas. Kies daarom altijd voor schroeven die gewend zijn om goed te functioneren met glas,.

Met glaslatschroeven bescherm je het glas

In het hele artikel heb je dit al kunnen lezen tussen de regels door. Als je speciale glaslatschroeven gebruikt om glaslatten mee vast te maken dan kies je voor schroeven die het glas optimaal beschermen. Als je metaal wilt bevestigen kan er weinig misgaan. Een schroef moet sterk genoeg zijn en goed zijn werk doen. Maar een verkeerde schroef maakt niet meteen het hele metaal onbruikbaar. Bij glas is dat wel zo.