B2C

Informatie over de kersenboom

Kersenboom kopen?

De vrucht van de kersenboom is heerlijk en populair. Net als andere fruitbomen zijn kersen er in veel verschillende variëteiten of cultivars. Elke variëteit heeft een andere smaak en rijpingstijd. Als je een kersenboom wilt aanschaffen, dan moet je ook rekening houden met bestuiving.

Veel kersenbomen, zoals ‘Van’, ‘Kordia’ en ‘Regina’ zijn zelfbestuivend, maar veel soorten moeten bestoven worden door een ander ras. Zelfbestuivende bomen dragen ook beter als je een ander ras toevoegt.

Kersenbomen koop je bij Oude-Fruitbomen.nl

De kersenboom of Prunus avium zijn er in vele soorten en maten. In onze online winkel hebben we een ruim assortiment kersenbomen. Naast de variëteit vind je er ook veel variatie in grootte; van kleine terras- en zuilbomen tot middelgrote en hoogstam kersenbomen.

Kersenbomen planten

De Prunus avium / Prunus cerasus heeft zowel boven- als ondergronds veel ruimte nodig. Let bij het snoeien altijd op de vorm. Snoei in het najaar de jonge takken weg (dunner snoeien) om de lichtinval op de kruin te vergroten.

Afhankelijk van het type fruitboom is het belangrijk om een ​​goede plantafstand aan te houden. Grofweg kunnen tuinbomen en zuilfruitbomen een plantafstand aanhouden van 1,5-2 meter, laagstam fruitbomen van 2-4 meter, halfstam fruitbomen van 4-6 meter en hoogstam fruitbomen van 7-12 meter. meter.

Snoeien en verzorgen van kersenbomen

Kersen zijn heerlijk, en dat vinden de vogels ook! Bescherm de oogst daarom tijdig voordat deze verloren gaat. Snoei deze tuinplant niet onnodig. Na de oogst kunt u gekruiste, beschadigde en dode takken wegsnoeien. Als u de kersenboom klein wilt houden, kunt u in de zomer na de oogst alleen de hoofdtak houden en de jonge zijtakken terugsnoeien tot ongeveer 15 cm.