B2C

Hoe maak ik mijn woning energiezuiniger?

Hoe maak ik mijn woning energiezuiniger?

Iedereen die in Rotterdam een huis gaat kopen, verkopen, huren of verhuren, komt in aanraking met het energielabel. Op een schaal wordt aangegeven hoe energie-efficiënt de woning is. Zo is het gemakkelijk om te bekijken hoe zuinig deze is. Het label draagt daardoor bij aan een sneller besluit tot kopen of huren.

Direct een energielabel aanvragen

Het is niet alleen gunstig voor verkoop of verhuur om een energiezuinige woning te hebben, maar ook voor uzelf. Hoe energie-efficiënter, hoe lager uw kosten. Er zijn veel manieren waarop u dit kan bereiken, in dit blog lichten we er een aantal toe.

Allereerst is het belangrijk om een inspectie van uw huis te doen. Zo komt u erachter waar energie wordt verspild. Let hierbij op ramen met enkel glas, geïsoleerde muren of plafonds en verouderde verwarmingen of andere apparaten.

  1. Isoleer uw huis. Dit is een van de meest effectieve manieren om energie te besparen. U kunt isolatie toevoegen aan muren, plafonds en vloeren.
  2. Investeer in zuinige verlichting. Vervang al uw oude verlichting door LED-verlichting, die minder energie verbruikt en langer meegaat.
  3. Overweeg zonne-energie. Een uitstekende manier om zelf energie op te wekken en bij te dragen aan een beter milieu. U kunt zonnepanelen op uw dak laten installeren, die uit zonlicht elektriciteit produceren of neem zonneboilers voor het produceren van warm water.
  4. Vervang oude apparatuur. Verouderde verwarmingen of andere apparaten in huis vervangen, heeft een enorme impact op uw energierekening en kan het energielabel van uw huis in Rotterdam verbeteren.
  5. Thermostaat bijstellen. Wanneer u niet thuis bent of ‘s nachts slaapt, kunt u de thermostaat om een lagere temperatuur zetten. Ook kunt u een slimme thermostaat installeren, die u kunt bedienen vanaf uw smartphone.

Door deze stappen uit te voeren, bespaart u niet alleen energie en geld, maar u verbetert ook het energielabel van uw woning in Rotterdam, waardoor verkoop en verhuur vlotter zullen gaan.