B2C

Hoe leer je elkaar op een leuke manier kennen?

Als je in een nieuwe groep terecht komt, kan het lastig zijn om elkaar te leren kennen. Je weet niet goed wat je moet zeggen en er hangt daardoor een ongemakkelijke stilte. Op dat moment is een spelletje de perfecte oplossing om het ijs te breken en het gesprek op gang te brengen.

Een ouderwetse vragenrondje

Het standaard riedeltje van vragen die je gewend bent, is volgens ons niet de leukste manier om elkaar te leren kennen. Denk aan jouw favoriete hobby, wat voor werk je doet en je thuissituatie. Prima vragen om de basis van iemand te leren kennen, maar enkel met die antwoorden blijft het gesprek best oppervlakkig. Tijd om daar verandering in te brengen met doen durf of de waarheid vragen van Wijkie.nl!

Hét spelletje om elkaar te leren kennen

En dat spelletje heb je in jouw jeugd vast al eens gespeeld, of misschien nog steeds wel. Volgens ons is een potje doen, durven of de waarheid de perfecte manier om elkaar te leren kennen. En hoewel je in eerste instantie misschien denkt dat het alleen voor kinderen geschikt is, kan dit spel voor iedere doelgroep zorgen voor verdieping. Op een leuke manier!

Waarom doen, durf of de waarheid?

Juist de combinatie van doen durf of de waarheid zorgt voor een combinatie van drie leuke elementen. Je zoekt de verdieping met elkaar op dankzij waarheid vragen, ontdekt wie een waaghals is met durf vragen en bent tegelijkertijd actief met de doen-opdrachten. Deze combinatie zorgt ervoor dat je niet alleen stil zit, maar ook actief bezig bent. Je zult al snel merken dat de deelnemers steeds meer durven te vragen en al snel los komen.

Inspiratie voor vragen en opdrachten

Met de eerder genoemde doen durf of de waarheid vragen van Wijkie.nl heb je van tevoren al inspiratie voor leuke vragen en opdrachten. Maak bijvoorbeeld kaartjes met vragen in drie verschillende kleuren: doen, durf en waarheid. Op die manier vermijd je de standaard vragen en leer je elkaar op een verrassende manier kennen. En dat daar bij gelachen gaat worden dankzij de hilarische doen-opdrachten is een zekerheid!