B2C

Goedkoper isoleren met subsidie

Je kunt de kosten van isolatie verminderen door te isoleren subsidie. Isolatie is erg belangrijk om een woning goed warm te houden. Warmte kan namelijk op veel manieren uit de woning ontsnappen. Vooral bij oudere woningen is de isolatie niet optimaal. Hierdoor kan de warmte vrij makkelijk ontsnappen. Als gevolg moet er meer energie verbruikt worden om de woning op temperatuur te houden. Met een goede isolatie kun je voorkomen dat er te veel warmte ontsnapt. Daardoor zul je op de lange termijn veel geld kunnen besparen door de kosten voor energie te verminderen.

Minder kosten door isoleren met subsidie

De uiteindelijke opbrengsten die je zult krijgen bij het isoleren van de woning hangt af van de kosten die je maakt tijdens het aanleggen van isolatie. De kosten van isolatie kan erg van elkaar verschillen. Isolatie dat lastiger is aan te leggen zal duurder zijn dan isolatie dat snel is aan te leggen. Omdat het aanleggen van isolatie goed is voor het milieu zal de overheid dit aanmoedigen door het aanleggen van isolatie te subsidiëren. Dit betekent dat een deel van de gemaakte kosten worden vergoed door de overheid. Op deze manier probeert de overheid het totale energieverbruik te verminderen zodat er minder co2 de lucht in komt. Het voordeel voor jou is dat de opbrengsten na het aanleggen nog groter worden doordat je een deel van de oorspronkelijke kosten terugkrijgt. Het aanleggen van isolatie wordt hierdoor nog gunstiger door te kiezen voor isoleren subsidie.

De hoogte van de subsidie

De hoogte van subsidie kan voor sterk van elkaar verschillen. Isoleren met subsidie kan namelijk op meerdere manieren gedaan worden. Zo kun je bijvoorbeeld het dak isoleren, maar ook de spouwmuren. De subsidie wordt per vierkante meter berekend. Het aanbrengen van meer isolatie zal dus een hogere subsidie geven. Ook de effectiviteit van de isolatie heeft effect op de subsidie. Zo zal een hogere isolatiewaarde een hoger subsidiepercentage geven dan een lage isolatiewaarde. Het isoleren van de spouwmuren is daarom in de meeste gevallen de beste manier om te beginnen met isoleren doordat het een hoge isolatiewaarde heeft en relatief goedkoop is. Er zijn in totaal 5 soorten isolaties die gesubsidieerd kunnen worden. Zo kun je de spouwmuren, buitenmuren, daken, vloeren en deuren isoleren. Voor een spouwmuur krijg je een subsidie van 8 euro per vierkante meter. Voor een dak ligt de subsidie op 30 euro per vierkante meter. Voor de vloer krijg je 11 euro per vierkante meter en voor de buitenmuren krijg je maar liefst 38 euro subsidie per vierkante meter. 

In aanmerking komen voor subsidie

Je kunt niet zomaar isoleren subsidie aanvragen. Er zijn namelijk een aantal voorwaarden waaraan voldaan moeten worden voordat je kunt isoleren met subsidie. Je moet de isolatie ten eerste laten doen door een professioneel bedrijf. Zelf isolatie aanbrengen zal dus niet worden vergoed door de overheid. Voor iedere isolatiemethode is er ook een minimaal en maximaal oppervlak dat geïsoleerd moet worden. Het minimale oppervlak is 10 of 20 vierkante meter. Het maximale oppervlak ligt tussen de 130 en 200 vierkante meter afhankelijk van de isolatie methode. Om te kijken of je aan alle voorwaarden voldoet voor het isoleren met subsidie kun je raadplegen bij de gemeente.