B2C

Frankrijk: trots land van contrasten

Frankrijk is een land van scherpe contrasten en trots, vaak uitdagend, erfgoed.

Veel van de originaliteit van Frankrijk komt voort uit het feit dat op zijn 220.000 vierkante kilometer grondgebied alle belangrijke natuurlijke regio’s van het continent te vinden zijn, elk met zijn eigen persoonlijkheid. Zowel de diversiteit van de landschappen als een tumultueuze geschiedenis van politieke overheersing hebben de gewoonten, talen en attitudes van de bevolking gevormd. Niet minder dan 25 verschillende talen en dialecten zijn nog steeds binnen de grenzen te horen. Regionale feesten, folklore en traditionele klederdracht kunnen worden teruggevoerd op een geschiedenis van nederzettingen en invasies – soms subtiel, vaak gewelddadig – door Druïden, Kelten, Noormannen, Hunnen, Grieken, Romeinen, en talrijke andere beschavingen. Bewijzen van menselijke bevolking in het oude Gallië gaan bijna 30.000 jaar terug!

Dus jij wilt de smaak van Frankrijk opsnuiven, van zijn schoonheid genieten en zijn beroemde levensvreugde proeven? Frankrijk wordt vaak beschouwd als ’s werelds meest beschaafde natie en heeft eeuwenlang een sterke invloed uitgeoefend op vakantiegangers. Vandaag de dag is het nog steeds een verleidelijk en heerlijk land om te bezoeken – zoals meer dan 77 miljoen buitenlandse toeristen per jaar kunnen bevestigen! Wat jouw voorkeur ook is, van een studie van haar kunst en architectuur tot een proeverij van haar uitstekende wijnen, je zult je verblijf in Frankrijk waarschijnlijk een bedwelmende en altijd verrijkende ervaring vinden.

FrankrijkWiki probeert een overzicht te geven van de vele charmes van Frankrijk, waaronder haar kleurrijke geschiedenis, de oorsprong van haar taal, evenals haar grenzeloze culturele trefpunten en bezienswaardigheden. Wij hopen dat je geïnspireerd zult raken om Frankrijk tot een bestemming op jouw reizen te maken!

Wil je eerst eens meer weten over de verschillen tussen Frankrijk en Nederland? Ook dat lees je op Frankrijkwiki.