B2B

Dagwaarde auto

Dagwaarde auto

CarTax taxeert voornamelijk voertuigen met als doel om de BPM waarde vast te stellen, maar wij taxeren ook met andere doeleinden. Bijvoorbeeld om de dagwaarde van uw auto te bepalen voor de verzekering. Deze waardebepaling zorgt ervoor dat uw verzekeringspremie is gebaseerd op de werkelijke waarde van uw auto, en niet op de cataloguswaarde. Dit kan van belang zijn voor de verzekeringswaarde, bijtelling, koop of verkoop.

De werkelijke waarde van uw auto kan bijvoorbeeld erg van de cataloguswaarde verschillen als u de auto heeft uitgerust met allerlei bijkomende opties die afwijken van het standaardmodel. Dit kan bestaan uit ingebouwde Apple CarPlay, parkeerhulp of adaptieve cruisecontrol, maar ook uit speciale kenmerken als lederen bekleding, een glazen schuifdak of stoelverwarming.

Bij CarTax gaan wij zorgvuldig te werk om de precieze waarde van uw auto vast te stellen. Vervolgens stellen wij een taxatierapport voor u up. Onze rapporten worden geaccepteerd door zowel verzekeringsmaatschappijen als de Belastingdienst.

Bij de meeste verzekeraars worden auto’s verzekerd op basis van de cataloguswaarde, maar wordt er uitgekeerd op basis van de dagwaarde. Hierdoor valt u nadelig uit in beide situaties. Als u een taxatierapport heeft laten maken voor uw auto, is uw verzekeraar verplicht om deze waarde te hanteren bij het bepalen van premies.

Door uw auto professioneel te laten taxeren bij CarTax, betaalt u nooit te veel verzekeringspremie, krijgt u altijd het juiste bedrag uitgekeerd en wordt u een hoop stress en moeizame discussies bespaard. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.