B2C

Art deco meubelen voor een bijzonder interieur!

Wil jij een nieuwe draai aan je interieur geven? Dan zijn art deco meubelen misschien wel iets voor jou. Deze meubelstukken zijn gekenmerkt door hoekige en abstracte vormen, waardoor ze een bijzondere look aan je woning kunnen geven. Art deco meubels hebben een eigentijdse stijl: modern en klassiek worden met elkaar gecombineerd. Benieuwd hoe je art deco kan creëren in je eigen huis? Hieronder vind je een aantal tips. 

De kenmerken van art deco meubelen

Echte art deco meubelen herken je aan geometrische vormen en details die samen een opvallend patroon vormen. Vaak zijn de meubelstukken gemaakt van exotisch hout zoals mahonie of zebrano. Deze houtsoorten zien er niet alleen prachtig uit, maar zijn ook nog eens erg stevig. Ze gaan lange tijd mee en kunnen makkelijk tegen een stootje. Het hout is met een glimmende lak afgewerkt en hebben vaak metalen of zilveren accenten. Deze bijzondere stijl straalt veel luxe uit en valt daarom bij veel mensen in de smaak. Art deco meubelen zijn populair geworden in de jaren ‘20, wat nog altijd wordt gezien als een glamoureuze tijd. 

Art deco meubels zijn een tijdje minder in stijl geweest, maar ze lijken nu een echte comeback te maken. De luxueuze uitstraling van dit meubilair lijkt ons tegenwoordig erg aan te spreken. Een art deco meubelstuk is een echte statement piece voor in huis. 

Creëer een uniek interieur met art deco meubelen

Van kastjes tot lampen en spiegels: art deco is terug te vinden in vrijwel ieder meubelstuk. Gezien de bijzondere stijl trekken de meubels direct de aandacht. Je kunt ervoor kiezen om meerdere art deco meubelen aan te schaffen, of juist de volledige focus op een meubelstuk te leggen. Door bijvoorbeeld een opvallend kastje aan te schaffen zal deze direct opvallen tussen de rest van je decor. 

Mocht je art deco voort willen zetten in je interieur, dan dien je wel rekening te houden met het licht in huis. Aangezien art deco meubels voornamelijk zijn gemaakt van donker hout loop je het risico dat je woning klein en duister gaat aanvoelen. Het is daarom cruciaal om een goede balans te vinden tussen donkere meubelen en licht decor. Een goede tip is om te investeren in een lamp met dezelfde geometrische vormen die terugkomen in je interieur. Deze lampen komen het best tot zijn recht in een zilveren of gouden kleur. Een alternatief om meer licht in huis te krijgen is door een spiegel op te hangen. Grote, ronde spiegels passen perfect thuis in art deco. Het zorgt namelijk voor extra glamour in je kamer. 

Welke kleuren laat je terugbrengen in je decor?

Binnen art deco zien we verschillende trends qua kleuren terugkomen. Zoals hierboven al werd benoemd komen zilver, goud en metaal vaak voor. Dit stond namelijk voor luxe en rijkdom. Verder waren felle kleuren ook enorm populair in de jaren ‘20. Voornamelijk knalgeel, smaragdgroen en pauwblauw worden veel gebruikt in combinatie met art deco meubelen. Ook crème en beige zijn vaak terug te vinden in art deco. Deze kleuren zorgen voor wat neutraliteit in een opvallend decor.