B2B

Alles wat je moet weten over horeca kassasystemen

De kassa. Het lijkt bijna vanzelfsprekend. Elk restaurant, café of hotel heeft er één. Toch werkt het niet zo simpel als het lijkt. Handige systemen zorgen voor snelle manier om te betalen. Zo snel dat we er eigenlijk niet eens naar omkijken. Maar wat doen deze systemen precies en wat zijn de voordelen ervan?

Wat is een kassasysteem?

Een systeem de kassa op de draait. Logisch toch? Maar wat is het dan echt en waar zorgt het systeem voor? Een goed kassasysteem maakt het verkoopproces makkelijker voor zowel de klant als de werknemers. Bestellingen zijn makkelijk in te voeren en allerlei data en gegevens worden automatisch opgeslagen en doorgegeven. Dit alles draait om één ding: efficiëntie.

Wat zijn de voordelen van een kassasysteem?

Tijd is geld. Vooral in de horeca. Klanten houden niet van lang wachten en medewerkers mogen niet lang stil staan. Al deze tijd is kostbaar en gaat ten koste van de winst. Met een effectief kassasysteem kunnen bestellingen sneller worden verwerkt, kunnen medewerkers sneller door en worden er meer klanten geholpen in een kortere tijd.

Waar op letten bij het kiezen van een systeem?

Een goed kassasysteem is een investering voor de lange termijn. Het is dan ook belangrijk dat je goed kiest wat jouw restaurant, café of hotel nodig heeft en wat niet. Dit zijn een de belangrijkste onderdelen van een goed horeca kassasysteem.

Goed voor medewerkers

Systemen met veel extra functies kunnen handig zijn, maar ook ingewikkeld. Uiteindelijk zijn de medewerkers degene doe met het systeem werken. Het is dan dus ook cruciaal dat de medewerkers goed met het systeem over weg kunnen. Hierbij komen verschillende zaken kijken zoals:

  • Een overzichtelijke interface
  • Duidelijke teksten, symbolen en knoppen
  • Een hoge handelingssnelheid
  • Makkelijk aan te leren

Goed voor klanten

Niks is zo vervelend als lang wachten bij de bar. Helemaal als dit is “vanwege kassaproblemen”. Bij het kiezen van een kassasysteem is het dus noodzakelijk dat deze zo min mogelijk storingen heeft. Er is niets meer desastreus dan een storing tijdens het drukste uur. Kies daarom eerder voor een systeem van hoge kwaliteit, ook al is deze wellicht duurder en verzeker jezelf van kwaliteit.

Inzicht in data

De meest geavanceerde kassasystemen kunnen je enorm helpen met het verwerken van grote hoeveelheid data. Vergelijk verkoopcijfers, koppel het systeem met boekhoudsoftware en beheer voorraden eenvoudig. Een goed kassasysteem zoals dat van Untill is een grote investering waar je nog veel meer terug van zal krijgen.