B2C

Algenolie gebruiken om het lichaam gezond te houden

Het menselijk lichaam is een complex systeem dat altijd in balans moet zijn om zo goed mogelijk te functioneren en gezond te blijven. Er zijn tal van processen in het lichaam die zelfvoorzienend zijn, terwijl andere processen gedragen worden door energie en voedingsbronnen die door onder andere voeding in ons lichaam terechtkomen.

Een goed voorbeeld hiervan is Omega 3 dat bij de meeste mensen vooral bekend staat als vetzuren die vooral in specifieke soorten vis voorkomen. We gaan echter steeds bewuster om met de natuur en onze planeet, waardoor we op zoek gaan naar diervrije voedingsbronnen. Op het gebied van Omega 3 vetzuren is deze gevonden in de vorm van plantaardige algenolie.

Plantaardige Omega 3 en visolie zijn net zo gezond

Er zijn in de laatste jaren verschillende onderzoeken gedaan naar de werking en de vergelijking tussen plantaardige omega 3 en de dierlijke visolie vetzuren. Het is bewezen dat er geen verschil is in de invloed op onze gezondheid tussen deze twee producten, waardoor de keuze voor plantaardige omega 3 varianten nu nog sneller gemaakt is.

Plantaardige algenolie is tegenwoordig dan ook vrij toegankelijk en kan bijna in elke drogist wel gevonden worden. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om deze producten online in een webshop te bestellen. De meeste Algenolie wordt verkocht in kleine potjes in capsule vorm, zodat dit al gedoseerd is en je deze makkelijk in kan nemen met bijvoorbeeld een glas water en het product daarnaast ook snel door het lichaam wordt opgenomen.

Plantaardige omega 3 is goed voor het hart en de bloedvaten

Over de impact van vegan omega 3 valt niet te twisten en de wetenschap is hierover dan ook eensgezind. Vooral voor de hart en bloedvaten is dit een ontzettend belangrijke voedingsbron die ervoor zorgt dat het vetgehalte in het bloed op het juiste niveau blijft. Ook voor mensen met een fluctuerend cholesterolgehalte die om wat voor reden dan ook geen cholesterolverlagers kunnen gebruiken.

Naast de invloed op het hart en vaatstelsel, is plantaardige algenolie ook goed voor de hersenen en voor ons gezichtsvermogen. Door al deze positieve invloeden van dit product samen met het feit dat de plantaardige variant net zo efficiënt en effectief is als de visolie, is de verwachting dat algenolie dan ook steeds populairder zal worden in de komende jaren.